ΠΟΛΥΛΙΜΝΙΟ

Στην κοινότητα Χαραυγή του Δήμου Βουφράδος, βρίσκεται το Πολυλίμνιο, ένα σύμπλεγμα από πολλές λίμνες οι οποίες λόγω του ανώμαλου εδάφους δημιουργούν καταρράκτες. Ο καταρράκτης της Κάδης δεσπόζει ανάμεσα στα μεγάλα και κοφτερά βράχια του φαραγγιού, με τα νερά του να σκανε πάνω στην επιφάνεια της λίμνης από ύψος 25 μέτρων. Το πλήθος των λιμνών δίνει την δυνατότητα στους επισκέπτες να δουν και μέρη αξιόλογα χωρίς να κουραστούν ιδιαίτερα.

Το φαράγγι στο Πολυλίμνιο επιφυλάσσει μοναδικές εκπλήξεις στους επισκέπτες της καθώς στην καρδιά της Πελοποννήσου ανακαλύπτει λίμνες και καταρράκτες σε ένα εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον.

Κολυμπήστε στη λίμνη Καδούλα, και που το όνομά της το πήρε από το σχήμα της που μοιάζει με καρδιά και νιώστε την εμπειρία που προσφέρει ο καταρράκτης σε όποιον τον πλησιάσει κολυμπώντας ή θαυμάστε τους πιο τολμηρούς που δοκιμάζουν τις καταδυτικές τους ικανότητες από τους γύρω βράχους.

Το Πολυλίμνιο βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τον Ριζόμυλο, στο δρόμο από τη Μεσσήνη προς την Πύλο. Συναντάμε το χωριό Καζάρμα και δίπλα τη Χαραυγή. Ένα μικρό διαμορφωμένο μονοπάτι, σε απόσταση 5 λεπτών με τα πόδια σας οδηγεί, μέσα από πυκνή βλάστηση και το κελάηδισμα των πουλιών, στο παραδεισένιο τοπίο του Πολυλιμνίου.

Η πρόσβαση στην κοινοτητα Χαραυγη του Δήμου Βουφράδος είναι εύκολη καθώς βρίσκεται μεταξύ Πύλου και Μεσσήνης. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ακολουθήσετε τον τοπικό δρόμο που συνδέει τις δυο πόλεις. Στο ενδιάμεσο και πιο συγκεκριμένα στην κοινότητα Καζάρμα υπάρχει πινακίδα που οδηγεί στην κοινότητα Χαραυγή και στον τελικό προορισμό του Πολυλίμνιου.