ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΣΕ ΚΟΝΤΙΝΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ

Το κάστρο κτίστηκε από του Βενετούς κατά τα τέλη του 13ου αιώνα, στο σημείο όπου άλλοτε βρισκόταν βυζαντινό φρούριο. Ο περίβολός του εκτείνεται σε 400 στρέμματα. Είναι πολυδαίδαλο κι έχει δυνατά τείχη. Καταλαμβάνει σχεδόν ολόκληρο το ακρωτήριο Ακρίτας. Τα κύρια χαρακτηριστικά του έχουν περισωθεί και μαρτυρούν τον επιβλητικό του όγκο και το θαυμάσιο αρχιτεκτονικό σχέδιο. Πάνω στην αρχαία Ακρόπολη, όπου κτίστηκε το φρούριο, υπήρχαν ερείπια ιερού του Απόλλωνα. Στη θέση του έχει οικοδομηθεί, ο βυζαντινός ναός της Αγίας Σοφίας.

Δειτε Περισσοτερα >>>

Το Κάστρο της Μεθώνης βρίσκεται στην Πελοπόννησο και στην κωμόπολη Μεθώνη Μεσσηνίας. Από τα σημαντικότερα οχυρωματικά κτίσματα στον Ελληνικό χώρο κατά τον μεσαίωνα όπου η Μεθώνη ήταν ενδιάμεσος σταθμός στο ταξίδι που έκαναν οι χριστιανοί στους Άγιους τόπους. Είναι άγνωστο πότε οχυρώθηκε η θέση για πρώτη φορά, το 1205 οι Φράγκοι σταυροφόροι αναφέρεται ότι την οχύρωσαν πρόχειρα και το 1206 που κατέλαβαν τη Μεθώνη οι Ενετοί γκρέμισαν την οχύρωση αυτή και το 1209 που πήραν οριστικά τη Μεθώνη έφτιαξαν το σημερινό κάστρο και το λιμάνι του τότε οικισμού.

Δειτε Περισσοτερα >>>

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πύλου χτίστηκε το 1956 με δωρεά του οδοντίατρου Χρήστου Αντωνόπουλου, γι' αυτό και είναι επίσης γνωστό ως Αντωνοπούλειο. Το Μουσείο αρχικά δημιουργήθηκε με σκοπό να στεγάσει την πλούσια συλλογή του φιλέλληνα Rene Puaux, την οποία είχε δωρίσει στην Πύλο. Τελικά όμως το κτίριο χρησιμοποιήθηκε ως Αρχαιολογικό Μουσείο, που φιλοξενεί ευρήματα από την περιοχή της Πυλίας από τους μεσοελλαδικούς έως και τους ρωμαϊκούς χρόνους.

Δειτε Περισσοτερα >>>

Στην κοινότητα Χαραυγή του Δήμου Βουφράδος, βρίσκεται το Πολυλίμνιο, ένα σύμπλεγμα από πολλές λίμνες οι οποίες λόγω του ανώμαλου εδάφους δημιουργούν καταρράκτες. Ο καταρράκτης της Κάδης δεσπόζει ανάμεσα στα μεγάλα και κοφτερά βράχια του φαραγγιού, με τα νερά του να σκανε πάνω στην επιφάνεια της λίμνης από ύψος 25 μέτρων. Το πλήθος των λιμνών δίνει την δυνατότητα στους επισκέπτες να δουν και μέρη αξιόλογα χωρίς να κουραστούν ιδιαίτερα.

Δειτε Περισσοτερα >>>