ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΣΕ ΚΟΝΤΙΝΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ

Στην δυτική πλευρά του Μεσσηνιακού Κόλπου στο δρόμο προς Κορώνη, συναντάμε μερικά από τα πιο γνωστά και όμορφα παραθεριστικά θέρετρα του νομού Μεσσηνία. Σε απόσταση 26 χιλιομέτρων από την Καλαμάτα βρίσκεται το παραθαλάσσιο χωριό Πεταλίδι, άλλοτε ψαροχώρι που σήμερα έχει αναδειχθεί σε τουριστικό κέντρο της περιοχής. Βρίσκεται στη θέση της αρχαίας Αίπειας και στην περιοχή Νιόχωρα, βόρεια του Πεταλιδίου, έχουν ανακαλυφθεί αρχαιολογικά ευρήματα της Μεσοελλαδικής αλλά και της Πρωτοελλαδικής εποχής.

Δειτε Περισσοτερα >>>

Η Κορώνη, έδρα του ομώνυμου Δήμου, υπήρξε ένα από τα σπουδαιότερα εμπορικά και ναυτικά βενετσιάνικα κέντρα. Σήμερα, αποτελεί πόλο έλξης για ένα μεγάλο αριθμό επισκεπτών καθώς διαθέτει επαρκείς τουριστικές υποδομές τις οποίες συνδυάζει με ένα αξιόλογο φυσικό περιβάλλον και πληθώρα αξιοθέατων. Αδιάψευστο μάρτυρα της προηγούμενης δύναμης της μικρής αυτής πόλης αποτελεί το ομώνυμο κάστρο της. Ο Ναός της Ελεήστριας στην Κορώνη(νοτιοδυτικά του κάστρου), το μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου κ.α αποτελούν μνημεία ιδιαίτερης ιστορικής σημασίας.

Δειτε Περισσοτερα >>>

Στα νοτιοδυτικά της Μεσσηνίας, ανάμεσα στο Ιόνιο Πέλαγος και το Μεσσηνιακό κόλπο, βρίσκεται η όμορφη Κωμόπολη της Μεθώνης με το περίφημο βενετσιάνικο κάστρο της, τις αμμουδερές ακρογιαλιές και ενδιαφέροντα αξιοθέατα στη γύρω περιοχή. Η Μεθώνη έχει σπουδαία ιστορική σημασία, γιατί, εξαιτίας της στρατηγικής θέσης που βρισκόταν, έγινε το μήλο της Έριδος για τους κάθε φορά δυνατούς των εποχών που προσπάθησαν να την κάνουν λιμάνι τους.

Δειτε Περισσοτερα >>>

Η Πύλος είναι μια γραφική κωμόπολη στο Νοτιοδυτικό τμήμα της Πελοπονήσου. Κτίστηκε το 1828 από το εκστρατευτικό σώμα του στρατηγού Maison. Στο κέντρο της έχει την πλατεία Τριών Ναυάρχων με το ομώνυμο μνημείο που ολοκληρώθηκε το 1933. Αριστερά και δεξιά του υπάρχουν δύο κανόνια, ένα Βενετσιάνικο και ένα Τούρκικο. Μέσα στο λιμάνι υπάρχει η νησίδα Χελωνάκι. Πάνω της βρίσκεται το μνημείο των πεσόντων Άγγλων κατά τη ναυμαχία του Ναβαρίνου, το οποίο φτιάχτηκε από το Ελληνικό κράτος.

Δειτε Περισσοτερα >>>

Η Φοινικούντα (Φοινικούς) βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο της Μεσσηνίας, ανάμεσα στη Μεθώνη και την Κορώνη. Έχει πληθυσμό περίπου 600 κατοίκους και ανήκει διοικητικά στο νέο Δήμο Πύλου - Νέστορος. Είναι μια όμορφη τοποθεσία, με ένα μεγάλο παραθαλάσσιο μέτωπο, και συγκεκριμένα, με πολλές αμουδερές παραλίες. Η αρχαιότερη αναφορά στην περιοχή της Φοινικούντας βρίσκεται σε πήλινες πινακίδες της Μυκηναϊκής Πύλου, που βρέθηκαν στο παλάτι του Νέστορα.

Δειτε Περισσοτερα >>>

Η Μεσσήνη είναι η έδρα του Καλλικρατικού Δήμου Μεσσήνης. Είναι χτισμένη στη δεξιά όχθη του ποταμού Παμίσου, στο κάτω μέρoς της Μεσσηνιακής πεδιάδας, το Ομηρικό «Μάκαρ πεδίον» ή «Μακαρία», όπως λέγεται ακόμα και σήμερα. Έγινε η μούσα του λογοτέχνη Σωτήρη Πατατζή που την απαθανάτισε ως «Μεθυσμένη Πολιτεία» στο ομώνυμο μυθιστόρημα, το οποίο περιγράφει ένα μεγάλο μέρος από τη ζωή της πόλης στο Μεσοπόλεμο.

Δειτε Περισσοτερα >>>